Det alltmer populära massagolvet är ett golv helt utan de svaga punkter fogarna är. Golvet består av en enda hel yta. Det gör golvet unikt i sig. Golvet är vanligtvis tillverkat av en härdplast – det som vanligtvis går under namnet massagolv –  eller ytbehandlad betong. Vare sig den beständiga härdplasten eller betongen ger vika i första taget. Golven håller länge. De kan dessutom komma med en rad olika egenskaper, som gör dem särskilt lämpliga i olika miljöer.

  • Härdplast utsöndrar inga farliga ämnen till sin omgivning. Flera massagolv har också förmågan att skapa dammfria miljöer, och samtliga ger lättstädade ytor. Det är bra för lokaler där hygien och dammfrihet är viktigt, såsom inkom livsmedelslokaler, elektronikverkstäder och andra miljöer där känsliga personer eller känsliga varor ska finnas.
  • Massagolv kan användas för ytor som behöver vara helt plana. Även den känsligaste apparatur kan köras på dess yta. Men trots det är golvet helt halkfritt, vilket gör att det passar bra i entréer, tvättstugor, badhus, duschutrymmen och andra ställen där vatten annars kan göra ett golv halt.
  • Apropå vatten, så är ett massagolv helt vattenresistent vilket gör att golvet klarar även de tuffaste vattenverksamheter. Det är perfekt i tvättstugor, livsmedelsanläggningar och vid entréer.
  • Fogfria golv är till och med så bra att de kan användas utomhus. De kan då skapa trevliga utomhusmiljöer, med sin snygga ytfinnish och möjligheterna till färgvariation.
  • Fogfria golv är inte biologiskt nedbrytbara, dock anses det heller inte farligt som avfall utan kan återbrukas på olika sätt.